Oświadczenie zarządu TŻ Ostrovia S.A.

Dodane przez: Redaktor tzostrovia 23 czerwca, 2020

W związku z rezygnacją z funkcji prezesa i członka zarządu TŻ Ostrovia S.A. pana Radosława Strzelczyka, klub informuje, że zarząd spółki obecnie tworzą Waldemar Górski jako prezes oraz Mariusz Staszewski jako członek zarządu.

Zarząd serdecznie dziękuje panu Radosławowi Strzelczykowi za kilkuletnią pracę na rzecz ostrowskiego żużla i pełnienie funkcji zarządu spółki. Cieszymy się, że pozostaje nadal z nami jako akcjonariusz TŻ Ostrovia S.A. Wierzymy, że obecna sytuacja jest tylko przejściowa, a bez względu na pełnione funkcje nadal będziemy wspólnie działać dla dobra sportu żużlowego w Ostrowie Wielkopolskim.

Jesteśmy przekonani o  dalszej dobrej współpracy na linii TŻ Ostrovia S.A. – stowarzyszenie Towarzystwo Żużlowe Ostrovia w kwestii szkolenia adeptów i juniorów ostrowskiego klubu.

Jednocześnie chcemy uspokoić kibiców, że wbrew niektórym artykułom pojawiającym się w mediach, sytuacja finansowa TŻ Ostrovia S.A. jest stabilna i normalnie przygotowujemy się do startu rozgrywek eWinner 1. Ligi. W dobie pandemii nikomu nie jest łatwo i większość klubów odczuła skutki kryzysu. Robimy jednak wszystko, by przetrwać ten trudny czas.

Przy okazji serdecznie dziękujemy władzom miasta Ostrowa Wielkopolskiego z panią prezydent Beatą Klimek na czele oraz prezesowi Centrum Rozwoju Komunalnego panu Bartoszowi Ziółkowskiemu za wsparcie oraz pomoc w rozwiązaniu trudnego tematu, jakim była kwestia użytkowania Stadionu Miejskiego.

Dziękujemy również naszym sponsorom tytularnym firmie Arged oraz Malesa Pokrycia Dachowe oraz panom Janowi i Andrzejowi Garcarkom. Słowa podziękowania kierujemy do każdego z naszych sponsorów i partnerów. Cieszymy się, że jesteście nadal z nami i wierzymy, że wspólnie przetrwamy ten ciężki czas. Dziękujemy naszym kibicom za zakupione karnety, wirtualne karnety, za wsparcie zrzutki #OSTROpoSWOJE. Do zobaczenia już wkrótce na Stadionie Miejskim. Na razie w ograniczonej przepisami liczbie osób, ale wierzymy, że niedługo wszystko wróci do normalności i znów wszyscy razem pojedziemy #OSTROpoSWOJE.